Skip to main content

Reflection Dance Company

Waar woorden stoppen... begint dans.

Je zit al jong op dansen en je blijkt talent te hebben. Dan heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden in dansland. Zo kun je bij Annemieke in de studio je al jong voorbereiden op een professionele danscarrière. Denk bijvoorbeeld aan Docent Dans of Uitvoerend danser aan een HBO dansacademie of een Theater/Musical opleiding.

Maar.. onze studio heeft een Company in huis, waar je als getalenteerd amateur al op een hoog niveau kunt dansen. En daar zitten inmiddels al heel wat topdansers in! Deze groep  heeft inmiddels een ( semi) professioneel niveau en een sterke maatschappelijk georiënteerde missie.

Reflection Dance Company bestaat ruim 18 jaar. Deze groep omvat een selectie van de beste dansers die Annemieke door de jaren heen heeft getraind. Met een basis van Klassiek ballet en een pittige training Modern en Jazz weet deze groep op meerdere vlakken de top te halen. D.m.v audities kunnen ook dansers van buiten de studio kans maken op plek in de Company.
Ongelofelijk maar waar behalen we tot nu toe ieder jaar weer goud op de NK wedstrijden en de Dutch Open. Dat gaf ons al 5 keer de gelegenheid voor Nederland naar EK en Worldcup en Wereld Kampioenschappen te gaan. In december 2019 gaan we voor de 6e naar het buitenland: Het WK in Polen!
Internationaal heeft de studio al Goud en Zilver op haar naam staan op het EK in Moskou in 2009.
Ook in Servië ( 2011) behaalde de groep een podium plaats op de Worldcup, en in 2013 werd de studio 9e van de 26 landen die meededen op het WK Moderne Dans in Frankfurt. En recentelijk kwamen we met Goud, 2x Zilver en Brons terug van de Worldcup uit Praag. We zijn net terug van ons tweede WK in Frankfurt waar we 9e van de wereld werden bij Modern.

Volg ons op Facebook en Instagram voor actuele voorstellingen, wedstrijden en foto’s. Je kunt ook contact met ons nemen via ons mailadres: reflectiondancecompany@gmail.com

Maar de liefde van deze groep en de choreografe ligt in het theater. In de afgelopen jaren hebben we getourd met een professionele voorstelling.  Met alles er op en eraan heeft Annemieke met 12 dansers een stuk van 75 minuten non stop dans op het podium gezet. We hebben er 2,5 jaar mee in de theaters gestaan. In mei 2017 is ons nieuwe stuk ‘Opgebrand’ in première gegaan.

Stephanie Ly heeft een prachtige fotoshoot van de Company gemaakt. De foto’s op deze pagina geven daar een indruk van. Gerda van Loo van Close to yoU fotografie heeft ook een uitgebreide shoot van de Company gemaakt. Zie haar site!

Opgebrand

Het tweede maatschappelijk stuk van de Company heet OPGEBRAND. Dit stuk gaat over burn out bij jongeren. Ook eens stuk van 75 min waar we de mensen mee nemen in het proces van overprikkeling, hoge eisen stellen aan jezelf en het krijgen van overmatige stress wat leidt tot burn out. Dit stuk is inmiddels al een aantal keer opgevoerd in zijn geheel of in kleine stukjes. Vanaf september 2019 gaan de maatschappelijke stukken opgevoerd worden onder http://www.beyondwordsproductions.nl, een stichting die ook d.m.v. fondsenwerving en sponsoring stukken kan produceren. Dit moderne gezelschap werkt voornamelijk met professionele dansers, acteurs en musici maar ook Company dansers werken in de stichting mee.

Teaser 'Door mijn lijf getekend'

“Door mijn lijf getekend” is door Annemieke gemaakt omdat haar vader kanker kreeg. Annemieke zocht een manier om haar emoties een plek te geven. Niet alleen Annemieke, maar meerdere leerlingen komen helaas in aanraking met kanker, rechtstreeks of in de naaste omgeving. Het is een ziekte die angst, onmacht en zorgen met zich mee brengt en daar “moet” over worden gepraat, en in dit geval gedanst!
Met die zorgen en onmacht werd Annemieke geconfronteerd, door het overlijden op 16 jarige leeftijd van Richelle Laurijsen uit Harderwijk. Nog voor haar overlijden richtte ze de Stichting RiLaX op met de pakkende slogan ” Kanker verziekt je taal”.
Al snel werd duidelijk, dat het stuk zoals het bij Annemieke was ontstaan, een duidelijke parallel trok met het gebeuren rond Richelle.

Diverse kranten als de Stentor, Het Kontakt en het Ermelos Weekblad volgden de ontwikkeling van het stuk van Annemieke en haar Company. Ook kwam er een interview met Annemieke in het Dansmagazine.
En ook Hart van Nederland kwam filmopnames maken. Al met al kwam de Company steeds meer in de picture.

21 juni 2014 had het stuk de première en de reacties waren overweldigend. Het is een grote wens van Annemieke ( die naast haar danscarrière ook hulpverlener is ( zie www.solidgroundhulpverlening.nl) om dit stuk op Voortgezet Onderwijs en Beroepsonderwijs op te voeren, om zo met jongeren in gesprek te gaan over omgaan met rouw en verlies.

31 augustus 2014 hebben we het stuk voor de tweede keer opgevoerd in Orpheus te Apeldoorn. Andere selecties van de dansschool en 3 groepen van studio DanZo uit Deventer gaven vorm aan het het voorprogramma. De company wist met het stuk over kanker opnieuw de mensen de zaal te raken.

Van beide voorstelling 21 juni en 31 augustus is de opbrengst van de voorstelling als gift naar Stichting RilaX gegaan.

Www.kankerverziektjetaal.nl

Maar op 2 maart dansen we het stuk nog een keer voor iedereen die wil komen in Harderwijk. En 3 maart voor de klassen van het Nassau Veluwe College. Zaterdag 7  maart voeren we het stuk op voor de Stichting Als kanker je raakt..

Op 24 september 2015 hebben we voorlopig het stuk gedanst in Raalte voor een zorggroep.

28 mei 2016 deden we een groot deel van het stuk opnieuw toen Lisanne Spaander na een lange tijd van chemo en ziekenhuizen haar album lanceerde. Jeroen van de Boom en andere bekende Nederlanders waren bij haar album en voorstelling betrokken. Annemieke deed de regie en de Company en Focus dansers verzorgde de dans rondom Lisanne haar indrukwekkende eigen verhaal.

We zijn blij en dankbaar dat we met dit stuk on tour zijn! Nog steeds zijn we te boeken!