Dans en Theaterstudio Annemieke Bais is een actieve sfeervolle dansstudio in Ermelo. De studio is professioneel ingericht en heeft een eigen plek in een gebouw aan de hei op Kerkdennen 40a. De studio is volledig uitgerust met een verende dansvloer, ballet barres en spiegels. Een gezellige kantine biedt ruimte voor omkleden en een praatje. En dat vinden we heel belangrijk in deze studio. Dat je je thuis voelt en lekker jezelf mag zijn.

Het team:

In de studio werken betrokken en professioneel opgeleide docenten. Goede technische lessen geven is belangrijk maar in deze school vinden we persoonlijke aandacht en een goede sfeer enorm belangrijk.
De studio is ook een leerbedrijf voor docenten in opleiding.

Door het hele team wordt goed opgelet wat voor muziek er wordt gedraaid. Grove en beledigende teksten zult u bij ons niet tegen komen.

YouareBeloved-Annemieke-Portret-149

Ik ben Annemieke Bais- Langhenkel en gepassioneerd docent Dans en Theatervakken. Inmiddels 29 jaar docent met een grote liefde voor mensen. Ik hou van de technische kant van dans maar dan gecombineerd met de eigenheid van de leerlingen. Genieten, jezelf zijn, loslaten en opladen is wat een dansles succesvol maakt. Ieder op zijn eigen niveau. Dankbaar dat we in de studio een hoop aanbod hebben zodat iedereen een plekje kan vinden. Inmiddels ben ik ook Psychosociaal therapeut wat de combi nog leuker maakt. Voorstellingen maken met een maatschappelijk thema heeft mijn hart! Zie ook Beyond Words Productions.

Ik ben Nathalie Bais en 23 jaar oud. Mijn missie in al mijn lessen is om het beste uit elke danser te halen. Elke leerling heeft een eigen ‘signature’ dat haar of zijn dans uniek maakt. Ik geef lessen waarin ik aan de ene kant veel aandacht geef aan techniek, kracht, lenigheid en dynamiek, maar ook aan het plezier en om de leerling te laten geloven in zichzelf. Hard work pays off, daar geloof ik in. Ik ben trots als ik de kleine overwinningen zie, zoals het strekken van een knie in een sprong na lang oefenen, de verbaasde blik als iets in één keer lukt of als leerlingen kunnen genieten van elkaars talent. Dans heeft mij kwaliteiten gegeven in het leven dat ik hoop over te dragen aan anderen. Samenwerken, doorzetten, ambitie en genieten van wat je al bereikt hebt zijn hier enkele voorbeelden van.

image1Ik ben Laurie Kist, 23 jaar oud en heb een grote liefde ontwikkeld voor dans. Binnen mijn lessen is het grootste doel dansplezier. Ik word er enorm blij van wanneer ik zie dat mijn leerlingen er op hun eigen manier blijk van geven dat dit doel is behaald. Ook heb ik een passie voor leren en groei. Dit maakt mijn rol als docent in de studio en mijn studie Onderwijswetenschappen de perfecte combinatie voor mij. Het is prachtig om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen. Voor hen, maar zeker ook voor mij, levert dit de mooiste momenten op.

image1

Mijn naam is Kelly van Deursen, afgestudeerd in 2015 als uitvoerend dansers van de opleiding (mbo-hbo) fast-track dans. Inmiddels afgestuurd aan ArteZ dansacademie Docent Dans. Dansen begon bij mij op mijn 3e. Eenmaal kennis te hebben gemaakt met dansen ben ik er nooit meer mee gestopt. Vanaf mijn 14e heb de liefde voor lesgeven ontdekt en vind ik het heerlijk om dans en lesgeven te combineren. De liefde en de taal van dans overbrengen aan de leerlingen in de les vind ik heel belangrijk. Plezier ervaren en de leerlingen heel even meenemen naar een andere wereld, de danswereld. Waar dromen uitkomen, fouten oké zijn, een glimlach ontstaat en je hart spreekt.

Mijn naam67773365_3175308375875791_4246000738930524160_n is Melvin Veira en ik ben de hiphopdocent bij Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais! 😁 Ik ben vanaf donderdag 5 september elke donderdag te vinden in de studio om jou alles te leren over stijlen zoals Urban Hiphop en Popping & Locking. Kids vanaf 8 jaar tot tieners en jongvolwassen zijn allemaal welkom. Lijkt dit jou tof? Of ken je iemand die dit tof gaat vinden? Meld je aan voor een proefles!

Ik ben Gabriëlle Noordmans. Naast muziekdocent in het voortgezet onderwijs, ben ik uitvoerend musicus en zangcoach. Kinderen en tieners hebben mijn hart omdat ze zo heerlijk eerlijk kunnen zijn. Het is mooi om te zien hoe zij met enorm veel plezier en energie ergens voor kunnen gaan. Ik hoop in mijn lessen een veilige sfeer te kunnen creëren waarin iedereen tot zijn/haar recht komt, mag genieten van het zingen zonder belemmering. En dat als ze het toch een beetje spannend vinden of onzeker zijn, ze toch die drempel over durven gaan. Naast zangtechniek, werk ik ook aan podiumpresentatie, tekstbeleving. Zingen is iets persoonlijks en heeft iets kwetsbaars. Het mooiste hiervan vind ik als er tijdens het uitvoeren dit én het pure, het eerlijke, door tekstbeleving, passie en gevoel overgebracht kan worden op de luisteraar. Dat het verrast…“raakt”!

Dansafdeling:

De studio biedt een ruim aanbod aan danslessen aan. Er zijn drie dansafdelingen; Recreatief (beginners en medium), Talentklas (medium en gevorderd) en Selectie ((ver)gevorderd tot (semi)professioneel). Naast de vele selecties zijn er 3 Company’s die toppers extra verdieping bieden: Little Dance Company 7-11 jaar, Junior Dance Company( 12 -17 jaar) is er de Topgroep van de studio: Reflection Dance Company
(zie aparte tabblad).

Vanaf de leeftijd van 3 1/2-4 jaar kun je beginnen met Algemene Dansvorming. Ben je 6 jaar dan kijken we of je nog het beste bij de kleuters past of al bij de 7 jarige les past. Vanaf je 7e jaar kun je kiezen uit een Mixles (combinatie les van klassieke balletbasis, jazzballet en moderne dans, soms aangevuld met show/musicaldans en in Ermelo ook hiphop stijlen).

De Talentklassen en Selecties klassen werken vooral vanuit een Klassieke/Moderne en Jazzdans basis.
Jong Talent en Selectie dansers volgen naast de Mixles,Talentklas of Selectie vaak extra een Klassieke balletles. Dit helpt hen groeien in hun kracht, lenigheid en draai en balans techniek. Een extra Talenklas of Selectieles volgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je meer een stoer danstype? Dan zijn de hiphop lessen iets voor jou! Op de donderdag geeft Melvin Veira Hiphop voor kinderen en tieners/volwassenen. Jongens ook van harte welkom!
Puur alleen op klassiek ballet les gaan kan ook. Deze zijn er vanaf 6/7 jaar. En tot vergevorderd niveau. We bieden lessen op softpoints en op spitzen aan! Vraag informatie aan bij Annemieke om te kijken of er plek is en welke les geschikt is voor jou.

Theaterafdeling:

De Theaterafdeling heeft momenteel 2 groepen: De Musicalklas (1) is voor kinderen van 7-13 jaar.Wekelijks krijgen ze 75 minuten les. Er komen 3 vakken aanbod: Dans, Toneel en Zang, gegeven door 3 vakdocenten.Voor tieners en  jong volwassenen is er een speciale Acteerklas (2). Het hele jaar door wordt er gewerkt aan improvisatie, fysiek theater, werken met tekst, comedy en tragedie spel, clowning, camera training en voorstellingen.Regelmatig staan de theatergroepen met hun werk op het podium.

De meeste acteerleerlingen volgen ook een dansles. Ze kunnen een stijl (mixles, hiphop of klassiek ballet) kiezen wat bij hun past. Het is niet verplicht maar wel een leuke combinatie!

Ieder jaar geeft de Dansafdeling een presentatie aan familie en belangstellenden. Om het jaar doen we dat groot opgezet in een theater, en het andere jaar informeel in bijvoorbeeld een sporthal. De theaterafdeling heeft aparte presentaties op locatie of in het Theater.

De hoogste selecties schrijven we regelmatig in bij wedstrijden. (modern en jazz vooral) We hebben inmiddels heel wat NK en Internationale titels op onze naam staan! 4 juli 2015 kwamen terug uit Praag met Goud, Zilver en Brons (Worldcup). En in oktober 2016 werden we 9e van de Wereld in Duitsland. In december 2019 gaan we voor de 6e keer op reis naar het WK in Polen met Reflection Dance Company.