Skip to main content

Onze werkwijze

Dansafdeling:

De studio biedt een ruim aanbod aan danslessen aan. Er zijn drie dansafdelingen; Recreatief (beginners en medium), Talentklas (medium en gevorderd) en Selectie ((ver)gevorderd tot (semi)professioneel). Naast de vele selecties zijn er 3 Company’s die toppers extra verdieping bieden: Little Dance Company (vanaf 7 jaar), Junior Dance Company (tieners) is er de Topgroep van de studio: Reflection Dance Company (RDC)

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kun je momenteel bij ons terecht! Op de vrijdagmiddag geven we een kleuterdansles waarbij we klassiek ballet als uitgangspunt van de les hebben. Vanaf je 6e/7e jaar kun je kiezen uit een Mixles (combinatie les van klassieke balletbasis, jazzballet en moderne dans, soms aangevuld met show/musicaldans en ook hiphop/urban stijlen).

De Talentklassen en Selecties klassen werken vooral vanuit een Klassieke/Moderne en Jazzdans basis.
Jong Talent en Selectie dansers hebben altijd een tweede les. Uiteraard mag vaker trainen ook! We vinde het belangrijk dat er continuïteit van trainen is zodat dansers zich goed kunnen ontwikkelen.

Verder hebben we lesaanbod in de stijlen klassiek ballet en hiphop. Klassiek ballet zit op de vrijdagavond en ik geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook als je beginnend danser bent is deze dansstijl heel fijn om te volgen. Met klassiek ballet train je al je spieren en krijg je ontzettend veel controle over je lijf. Het verbeterd je houding en zorg voor een goede conditie!

In de hiphopgroepen werken we o.a. aan snelheid, kracht en dynamiek. Er wordt veel tijd besteed aan choreografie en daarin komen verschillende hiphop stijlen terug. Daarnaast letten we op de muziek keuze. We vinden het belangrijk dat er geen beledigende teksten in nummers voorkomen en gaan dus op een verantwoorde manier om met het kiezen van muziek.

Theaterafdeling:

De Theaterafdeling heeft 4 groepen: Drie theaterklassen  kinderen vanaf 7 jaar tot 10 jaar, kinderen van 10 tot 13 jaar en een 13+ groep. 

Wekelijks krijgen de leerlingen op de donderdag 75 minuten les.  Op de woensdag is dat 60 minuten. Er komen 3 vakken aan bod: Dans, Toneel en Zang, gegeven door 3 vakdocenten.

Voor tieners en  jong volwassenen is er een speciale Acteercursus. Vanaf 31 oktober tot en met eind maart wordt er gewerkt aan improvisatie, fysiek theater, werken met tekst, comedy en tragedie spel, clowning, camera training en voorstellingen.

Regelmatig staan de theatergroepen met hun werk op het podium. Dit kunnen Musicals zijn of toneel stukken. Ze hebben een eigen voorstelling waarin alle stijlen naar voren komen en gepresenteerd worden aan publiek.

 

Onze niveaus

Onze studio biedt een breed aanbod aan niveaus aan. Zo kun je bij ons terecht voor je allereerste dansles in je leven bij een van onze recreatiegroepen. Heb je al wat ervaring in dans? Dan kun je een kijkje nemen bij onze talentklassen of selectiegroepen. En ben je vergevorderd in dans en zoek je naar een echte uitdaging? Of wil je graag doorgroeien naar een (semi-)professionele dansgroep? Dan is de Company iets voor je. De dansstudio werkt nauw samen met Beyond Words Productions. Een stichting waarbij hulpverlenende thema's door dans en theatervormen worden uitgebeeld. Binnen Beyond krijgen dansers/spelers een uitvoerend podium aangeboden.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is ontstaan in het oude Frankrijk en maakt inmiddels een groot deel uit van vele dansstijlen die wij nu kennen (en kunnen). Wij leren onze leerlingen de basis aan en kunnen dit uitbreiden tot gevorderde techniek op soft points en spitzen. In de studio werken we in alle mislessen met een klassieke basis.

Modern/Jazz

Wij hebben besloten om modern en jazz gecombineerd te geven bij de meeste groepen. Het viel ons op dat we op deze manier onze leerlingen veel meer uit kunnen dagen en ze harder en breder kunnen laten groeien in hun dansvaardigheden. In de moderne lessen werken we met technieken van Límon, Graham, Countertechniek, Laban en andere moderne invloeden.

Theater/Musical

Bij de jongere (recreatieve) groepen vinden we het leuk om out-of-the-box te denken en ze ook routines in theater, zoals musical, geven. Dit geeft een unieke draai aan de dansvaardigheden van de leerlingen en natuurlijk is variatie in het dansseizoen altijd leuk! Daarnaast bieden wij ook aparte Theater/musicalgroepen aan, waar kinderen van 7 tot 17 jaar heel veel leren leren op zang, toneel en dansgebied en performance in een toneelstuk, dansshow of musical. Ben je ouder dan 13 en lijkt dit je ook tof? Dan ben je van harte welkom bij onze acteergroep. Ook voor volwassenen!

Informatie over aanmelden en inschrijven

Klik hier om het rooster te zien.

Is je kind 6 jaar en wilt hij/zij graag op dansen?
Kinderen van 6 jaar kunnen zowel bij de kleuters als bij de 7-9 jaar. Dat doen we in overleg en kijken wat passend is bij het kind.

Voor Klassiek Kids is van te voren aanmelden dat je komt nodig i.v.m. beschikbaarheid en om te checken of de les doorgaat of niet.  Mail dan naar info@dansentheaterstudio.nl

Ik wil mij (of mijn kind) inschrijven.
Wat leuk! Het inschrijven wordt gedaan via een inschrijfformulier. Het inschrijven kan gemakkelijk door op deze site online in te schrijven of door het inschrijfformulier uit te printen en ingevuld mee te nemen naar de les. Alle kosten, voorwaarden en kortingen van onze lessen zijn ook op het inschrijfformulier te vinden.

Belangrijk om te weten, is dat u twee keer in het jaar de mogelijkheid krijgt om het abonnement op te zeggen, namelijk: vóór de kerstvakantie of vóór 1 juli. Eens in de twee jaar hebben wij een theater showjaar, waarbij we optreden in een theater. Opzeggen is in een showjaar niet gewenst. Wil je je abonnement toch opzeggen? Neem dan eerst contact op met Annemieke of Lucienne.

Inschrijven

Ik heb een vraag!

Je kunt altijd bij ons terecht voor vragen over ons aanbod, onze aanpak tijdens de lessen, noem het maar op. Je kunt het onderstaande contactformulier invullen en dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug.