Skip to main content

Onze werkwijze

Dansafdeling:

De studio biedt een ruim aanbod aan danslessen aan. Er zijn drie dansafdelingen; Recreatief (beginners en medium), Talentklas (medium en gevorderd) en Selectie ((ver)gevorderd tot (semi)professioneel). Naast de vele selecties zijn er 3 Company’s die toppers extra verdieping bieden: Little Dance Company (vanaf 7 jaar), Junior Dance Company( tieners) is er de Topgroep van de studio: Reflection Dance Company (RDC)

Vanaf de leeftijd van 2 jaar kun je beginnen met Peuterdans, en vanaf 3,5 jaar met Algemene Dansvorming. Ben je 6 jaar dan kijken we of je nog het beste bij de kleuters past of al bij de 7 jarige les past. Vanaf je 6e/7e jaar kun je kiezen uit een Mixles (combinatie les van klassieke balletbasis, jazzballet en moderne dans, soms aangevuld met show/musicaldans en ook hiphop/urban stijlen).

De Talentklassen en Selecties klassen werken vooral vanuit een Klassieke/Moderne en Jazzdans basis.
Jong Talent en Selectie dansers volgen naast de Mixles,Talentklas of Selectie vaak extra een Klassieke balletles. Dit helpt hen groeien in hun kracht, lenigheid en draai en balans techniek. Een extra Talenklas of Selectieles volgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Puur alleen op klassiek ballet les gaan kan ook. Deze zijn er vanaf 6/7 jaar. En tot vergevorderd niveau. We bieden lessen op softpoints en op spitzen aan! Vraag informatie aan bij Annemieke om te kijken of er plek is en welke les geschikt is voor jou.

Theaterafdeling:

De Theaterafdeling heeft 3 groepen: Twee theaterklassen (voorheen heette deze groepen onze musicalklassen maar door breder aanbod is de naam verandert in Theaterklas) kinderen vanaf 7 jaar tot 11/12 jaar en een 12/13-16 jaar groep. 

Wekelijks krijgen de leerlingen 75 minuten les. Er komen 3 vakken aanbod: Dans, Toneel en Zang, gegeven door 3 vakdocenten.Voor tieners en  jong volwassenen is er een speciale Acteerklas (2). Het hele jaar door wordt er gewerkt aan improvisatie, fysiek theater, werken met tekst, comedy en tragedie spel, clowning, camera training en voorstellingen.Regelmatig staan de theatergroepen met hun werk op het podium. Dit kunnen Musicals zijn of toneel stukken. Er is ruimte voor individuele (of in kleine groepjes) zangles/coaching.

De meeste Theater leerlingen volgen ook een dansles. Ze kunnen een stijl (mixles of klassiek ballet) kiezen wat bij hun past. Het is niet verplicht maar wel een leuke combinatie! En lekker veel optreden!

Ieder jaar geeft de Dansafdeling een presentatie aan familie en belangstellenden. Vaak groots in het theater maar soms informeler in een sporthal. De theaterafdeling heeft aparte presentaties op locatie of in het Theater. In 2021 en 2022 gaan we even helemaal los. Na twee pittig jaren met Corona waar we vele voorstellingen hebben afgezegd gaan we nu  lekker veel optreden! En.. we bestaan 20 jaar! Dat vieren we ook.

De hoogste selecties schrijven we regelmatig in bij wedstrijden. (modern en jazz vooral) We hebben inmiddels heel wat NK en Internationale titels op onze naam staan! 4 juli 2015 kwamen terug uit Praag met Goud, Zilver en Brons (Worldcup). En in oktober 2016 werden we 9e van de Wereld in Duitsland. In december 2019 zijn we voor de 6e keer op reis gegaan naar het WK in Polen met Reflection Dance Company. We stonden tussen 34 landen en 2500 deelnemers. Geen prijzen dit keer maar een geweldige ervaring rijker!

Onze niveaus

Onze studio biedt een breed aanbod aan niveaus aan. Zo kun je bij ons terecht voor je allereerste dansles in je leven bij een van onze recreatiegroepen. Heb je al wat ervaring in dans? Dan kun je een kijkje nemen bij onze talentklassen of selectiegroepen. En ben je vergevorderd in dans en zoek je naar een echte uitdaging? Of wil je graag doorgroeien naar een (semi-)professionele dansgroep? Dan is de Company iets voor je. De dansstudio werkt nauw samen met Beyond Words Productions. Een stichting waarbij hulpverlenende thema's door dans en theatervormen worden uitgebeeld. Binnen Beyond krijgen dansers/spelers een uitvoerend podium aangeboden.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is ontstaan in het oude Frankrijk en maakt inmiddels een groot deel uit van vele dansstijlen die wij nu kennen (en kunnen). Wij leren onze leerlingen de basis aan en kunnen dit uitbreiden tot gevorderde techniek op soft points en spitzen. In de studio werken we in alle mislessen met een klassieke basis.

Modern/Jazz

Wij hebben besloten om modern en jazz gecombineerd te geven bij de meeste groepen. Het viel ons op dat we op deze manier onze leerlingen veel meer uit kunnen dagen en ze harder en breder kunnen laten groeien in hun dansvaardigheden. In de moderne lessen werken we met technieken van Límon, Graham, Countertechniek, Laban en andere moderne invloeden.

Theater/Musical

Bij de jongere (recreatieve) groepen vinden we het leuk om out-of-the-box te denken en ze ook routines in theater, zoals musical, geven. Dit geeft een unieke draai aan de dansvaardigheden van de leerlingen en natuurlijk is variatie in het dansseizoen altijd leuk! Daarnaast bieden wij ook aparte Theater/musicalgroepen aan, waar kinderen van 7 tot 17 jaar heel veel leren leren op zang, toneel en dansgebied en performance in een toneelstuk, dansshow of musical. Ben je ouder dan 13 en lijkt dit je ook tof? Dan ben je van harte welkom bij onze acteergroep. Ook voor volwassenen!

Informatie over aanmelden en inschrijven

Klik hier om het rooster te zien.

Is je kind 6 jaar en wilt hij/zij graag op dansen?
Kinderen van 6 jaar kunnen zowel bij de kleuters als bij de 7-9 jaar. Dat doen we in overleg en kijken wat passend is bij het kind.

Voor Klassiek Kids is van te voren aanmelden dat je komt nodig i.v.m. beschikbaarheid en om te checken of de les doorgaat of niet.  Mail dan naar info@dansentheaterstudio.nl

Ik wil mij (of mijn kind) inschrijven.
Wat leuk! Het inschrijven wordt gedaan via een inschrijfformulier. Het inschrijven kan gemakkelijk door op deze site online in te schrijven of door het inschrijfformulier uit te printen en ingevuld mee te nemen naar de les. Alle kosten, voorwaarden en kortingen van onze lessen zijn ook op het inschrijfformulier te vinden.

Belangrijk om te weten, is dat u twee keer in het jaar de mogelijkheid krijgt om het abonnement op te zeggen, namelijk: vóór de kerstvakantie of vóór 1 juli. Eens in de twee jaar hebben wij een theater showjaar, waarbij we optreden in een theater. Opzeggen is in een showjaar niet gewenst. Wil je je abonnement toch opzeggen? Neem dan eerst contact op met Annemieke of Lucienne.

Inschrijven

Ik heb een vraag!

Je kunt altijd bij ons terecht voor vragen over ons aanbod, onze aanpak tijdens de lessen, noem het maar op. Je kunt het onderstaande contactformulier invullen en dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug.