Onze werkwijze

Dansafdeling:

De studio biedt een ruim aanbod aan danslessen aan. Er zijn drie dansafdelingen; Recreatief (beginners en medium), Talentklas (medium en gevorderd) en Selectie ((ver)gevorderd tot (semi)professioneel). Naast de vele selecties zijn er 3 Company’s die toppers extra verdieping bieden: Little Dance Company (vanaf 7 jaar), Junior Dance Company( tieners) is er de Topgroep van de studio: Reflection Dance Company (RDC)

Vanaf de leeftijd van 2 jaar kun je beginnen met Peuterdans, en vanaf 3,5 jaar met Algemene Dansvorming. Ben je 6 jaar dan kijken we of je nog het beste bij de kleuters past of al bij de 7 jarige les past. Vanaf je 6e/7e jaar kun je kiezen uit een Mixles (combinatie les van klassieke balletbasis, jazzballet en moderne dans, soms aangevuld met show/musicaldans en ook hiphop/urban stijlen).

De Talentklassen en Selecties klassen werken vooral vanuit een Klassieke/Moderne en Jazzdans basis.
Jong Talent en Selectie dansers volgen naast de Mixles,Talentklas of Selectie vaak extra een Klassieke balletles. Dit helpt hen groeien in hun kracht, lenigheid en draai en balans techniek. Een extra Talenklas of Selectieles volgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Puur alleen op klassiek ballet les gaan kan ook. Deze zijn er vanaf 6/7 jaar. En tot vergevorderd niveau. We bieden lessen op softpoints en op spitzen aan! Vraag informatie aan bij Annemieke om te kijken of er plek is en welke les geschikt is voor jou.

Theaterafdeling:

De Theaterafdeling heeft 3 groepen: De Musicalklas heeft twee groepen: kinderen vanaf 7 jaar tot 11/12 jaar en een 12/13-16 jaar groep. 

Vanaf september 2021 hebben we de naam verandert van Musicalklas naar Theaterklas. Dit omvat net even meer wat we echt bieden.

Wekelijks krijgen de leerlingen 75 minuten les. Er komen 3 vakken aanbod: Dans, Toneel en Zang, gegeven door 3 vakdocenten.Voor tieners en  jong volwassenen is er een speciale Acteerklas (2). Het hele jaar door wordt er gewerkt aan improvisatie, fysiek theater, werken met tekst, comedy en tragedie spel, clowning, camera training en voorstellingen.Regelmatig staan de theatergroepen met hun werk op het podium. Dit kunnen Musicals zijn of toneel stukken.

De meeste Theater leerlingen volgen ook een dansles. Ze kunnen een stijl (mixles of klassiek ballet) kiezen wat bij hun past. Het is niet verplicht maar wel een leuke combinatie! En lekker veel optreden!

Ieder jaar geeft de Dansafdeling een presentatie aan familie en belangstellenden. Om het jaar doen we dat groot opgezet in een theater, en het andere jaar informeel in bijvoorbeeld een sporthal. De theaterafdeling heeft aparte presentaties op locatie of in het Theater. In 2021 gaan we even helemaal los. Na een pittig jaar met Corona waar we vele voorstellingen hebben afgezegd gaan we komend seizoen lekker veel optreden! En.. we bestaan 20 jaar! Dat vieren we ook.

De hoogste selecties schrijven we regelmatig in bij wedstrijden. (modern en jazz vooral) We hebben inmiddels heel wat NK en Internationale titels op onze naam staan! 4 juli 2015 kwamen terug uit Praag met Goud, Zilver en Brons (Worldcup). En in oktober 2016 werden we 9e van de Wereld in Duitsland. In december 2019 zijn we voor de 6e keer op reis gegaan naar het WK in Polen met Reflection Dance Company. We stonden tussen 34 landen en 2500 deelnemers. Geen prijzen dit keer maar een geweldige ervaring rijker!