Skip to main content

Links

logofysio

Dansen is presteren op de top van je kunnen. Een danser traint veel en vaak om steeds beter te worden. Altijd op zoek naar grenzen. Het uiterste uit zijn lichaam halen om nog hoger te springen, het been nog hoger te liften of verder uit te draaien.

Een blessure ligt op de loer als je veel grensverleggend traint. Een klein pijntje kan al snel voor een ander bewegingspatroon zorgen met het risico dat een danser ergens anders weer een blessure ontwikkelt. Conclusie? Het is bittere noodzaak om snel te anticiperen bij een blessure! Het hoge niveau begeleiding op de dansvloer vraagt om een hoog niveau fysiotherapeutische zorg wanneer het even tegenzit.

Een gevorderde en semi-prof danser is gebaat bij goed en eerlijk advies om training en rust goed af te stemmen. Wij zijn het adres in Ermelo waar de danser van Dans & Theaterstudio Annemieke Bais snel terecht kan. Net als docenten op de dansschool vinden wij het belangrijk dat de danser zich bewust is van de manier waarop hij of zij beweegt. En hoe de bewegingen in een lichaamsdeel worden beïnvloed door de houding en de bewegingen in de rest van het lichaam. Het menselijk bewegen kan alleen goed begrepen worden als we naar het hele bewegingsapparaat kijken. Zo snel mogelijk pijnvrij bewegen zorgt voor optimaal dansplezier en voor de hoogste prestaties!

Na 28 jaar in het vak te zitten als docent dans en choreograaf werd het tijd om mijn ervaring op een andere manier verder te ontwikkelen en in te zetten.

Momenteel ben ik 50% werkzaam als psychosociaal/gestalt therapeut  (Solid Ground Hulpverlening) en de andere 50% procent in de dansstudio. Maar de combi bleek goud te zijn! Ruim 5 jaar geleden begon ik voorstellingen te maken die een sterk maatschappelijk en persoonlijk thema hadden.

Het stuk over kanker: Door mijn lijf getekend, hebben we een aantal jaren op scholen in de zorgsector opgevoerd. Later volgde het stuk Opgebrand, over burn-out bij jongeren.

Nu liep ik als dansstudio er tegen aan dat ik geen stichting ben en dus niet in aanmerking kwam voor subsidies. Daarom ben ik groter en anders gaan dromen. Met Beyond Words Productions ben ik een stichting gestart dat als een professioneel gezelschap functioneert. Professionele dansers, acteurs en musici kunnen middels auditie bij Beyond aan de slag. We werken voorlopig nog projectmatig maar zijn achter de schermen bezig met langlopende projecten.

Op de langere termijn willen we ook aan talentontwikkeling doen door goed geschoolde amateurs kansen te geven. Ook workshops om elkaar te inspireren komen op de agenda.

Onze doelgroepen liggen in het onderwijs en de zorg/welzijn sector. We maken zowel voorstellingen op maat als uit eigen initiatief. Neem dus gerust contact op als je een thema hebt die in organisatie waar je werkt zinvol zou zijn om uit te werken.

De stichting heeft een organisatie structuur van een Artistiek Leider, Zakelijk leider en Productieleider. Daarom heen hebben we het bestuur en vrijwilligers en stagiaires. Je bent welkom om bij ons betrokken te raken, neem gerust contact op.

Voor dansers van Reflection Dance Company (de top groep van de studio) is Beyond Words weer een stap omhoog en creëren we ook hen een kans om uitvoerend te dansen als professional.

Kijk voor meer informatie op de website: www.beyondwordsproductions.nl

Solid Ground Hulpverlening

Je hele leven door dansen te laten beheersen is helaas niet mogelijk, al hoop ik nog lang door te mogen gaan als Docent en Choreografe! Daarom ben ik inmiddels al weer een aantal jaar geleden weer gaan studeren. Ik ben een mensen mens, en het is een groot voorrecht dat ik al jaren mag meelopen in de levens van zoveel geweldige mensen die dansles komen volgen. Er wordt heel wat afgelachen in de studio, maar ook serieuze gesprekken gevoerd. Er komt immers dagelijks heel wat op ons af en dat is bij mij niet anders. Dan is vaak de tijd zo beperkt om dieper op de levensvragen in te gaan.

Om die reden ben ik een opleiding tot Psychosociaal/ Gezins en Gestalttherapeut gaan volgen. Inmiddels al een poos afgestudeerd en heb ik nu vier jaar een praktijk aan huis. En zo heb ik naast het lesgeven en de organisatie van de dansstudio langzamerhand een goede balans gevonden tussen dansen en hulpverlening. Beide beroepen van mij raken elkaar ook mooi in bijv. het stuk Opgebrand waar ook trainingen en workshops aan verbonden zitten voor bedrijven en scholen en zorginstellingen. En nu met Beyond Words Prodcutions komen deze twee beroepen helemaal mooi samen!

Meer informatie over de praktijk: www.solidgroundhulpverlening.nl

Ik geef individuele therapie( kinderen, tieners, volwassenen), relatie therapie, en gezinstherapie. En ben trainer en coach voor het bedrijfsleven en opleidingen.